Hvidløg og løg, friske krydderurter og krydderier. Du må
prøve alle disse 3 forslag til krydring.
• Kartofler er en af vore vigtigste C-vitaminkilder •
Kartoffelskallen er fiberrig og smager godt.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 60 min. 4 Portioner
# Råvarer til Hasselback-kartofler
4 bagekartofler
1½ spsk blødt smør
salt og friskkværnet sort peber
LØGKRYDRING:
1 fed presset hvidløg
1 spsk hakket løg eller skalotteløg
URTEKRYDRING:
1 spsk hakket persille
1 tsk hakket basilikum
1 tsk hakket oregano
STÆRK KRYDRING:
1 tsk paprika
½ tsk spidskommen
⅓ tsk
cayennepeber
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C.
Skrub kartoflerne godt.
Skær tynde snit i dem uden at skære dem helt igennem.
2 Læg kartoflerne i en bradepande eller et ovnfast fad.
Smelt smørret og pensl eller hæld det ned i snittene.
Drys med salt og peber og bag dem i ovnen ca. 45 min.
3 Bland i mellemtiden en eller flere af de foreslåede
krydderblandinger i hver sin skål.
4 Tag kartoflerne ud efter 45 min.
Drys krydderierne over og bag dem yderligere ca. 15 min.
Prøv med en kødnål om de er møre hele vejen igennem inden de
serveres.
Tips & råd
Når du skal snitte kartoflerne er det en god ide at lægge
dem i en træske mens du skærer.
Så risikerer du ikke at kniven går helt igennem så kartoflen
bliver skåret over.
Skil kartoffelskiverne ad med en kniv, så er det nemmere at
komme til at smøre dem.
Der går mindre fedtstof til hvis du vælger at pensle i
stedet.
FORBERED: Kartoflerne kan forberedes et par timer i
forvejen.
Gå da frem til og med punkt 1.
Læg de snittede kartofler i koldt vand så de ikke bliver
mørke.
Tag kartoflerne op. tør dem og fortsæt efter opskriften.
PR. PORTION: Kalorier 227 = Kilojoule 951
Kulhydrat 40 g Protein 5 g Fedt 5 g (20%) Fibre 4 g