Børnene fordyber sig i madlavning som aktivitet, de lærer teknikker, vasker op, og spiser sammen til sidst – ved veldækkede borde.
6 personer
# Ingredienser
1 tsk spidskommen
½ tsk koriander, stødt
½ tsk kanel
1 tsk sød paprika
3-4 spsk olie
5 gulerødder, skrællede og skåret i tern
2 fed hvidløg, knust
1 rødløg, skåret i både
100 g kikærter, sat i blød natten over eller en dåse
1 citron, saften herfra
Salt og sort peber, friskkværnet
Serveres med:
150 g spinatblade
50 g feta, smuldret
1 håndfuld frisk koriander
1 håndfuld frisk mynte
* Tilberedning
1. Kog de iblødsatte kikærter møre i en gryde med vand i ca
30 minutter.
(Alternativt kan en dåse kikærter fint bruges, dræn
kikærterne og skyl dem grundigt).
2. Hæld spidskommen, koriander, kanel og paprika på en tør
pande og rist det ved middelvarme i et par minutter.
3. Skrue ned for varmen og tilføj olie, gulerødder, hvidløg
og rødløg, vend det et par gange og skrue igen lidt op for varmen.
Rist gulerødder og løg under omrøring i ca. 5 minutter.
4. Hæld de møre kikærter på panden.
Varm dem godt igennem og smag derefter til med friskpresset
citronsaft, salt og peber.
5. Server gulerødder og kikærter på en bund af frisk grøn
spinat og smuldr lidt feta over samt et drys friske koriander og finthakket
mynte.
Kikærter findes nederst i Madpyramiden, sammen med grønsager.
Kikærter giver dig god energi, og har et højt indhold af kostfibre, som gør din
krop mæt.
Se alle opskrifter for børnekokke