Spinat og gulerødder får her en raffineret smagsnuance af
krydrede tomater og den stærke rucolasalat. Let og lækkert
• Gulerøddernes kogevand indeholder værdifulde vitaminer.
• Når man bruger smelteost i saucen behøves der ikke så
meget salt.
Forberedelse i 45 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner
# Råvarer til Gulerods- og spinatgratin
1 stort løg
4 spsk smør eller margarine
400 g flødestuvet spinat (fra frost)
500 g gulerødder
3 dl grønsagsbouillon
1 bundt rucolasalat
1 dåse (400 g) knuste tomater
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
100 g kogt skinke
1-2 spsk hvedemel
100 g smelteost, mager, naturel
100 g mellemlagret mager ost (fx Danbo eller gouda)
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C.
Pil løget og hak det fint.
Smelt 1 spsk af fedtstoffet på en pande og steg løget til
det er blankt.
Tilsæt den frosne spinatstuvning og lad den tø op på panden
ved jævn varme.
2 Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
Bring bouillonen i kog.
Lad gulerodsskiverne koge kraftigt i omgange i bouillonen,
ca. 2 min. pr. omgang.
Tag gulerødderne op med en hulske og læg dem i et ovnfast
fad.
Gem bouillonen til saucen.
Fordel spinatstuvningen ovenpå gulerødderne.
3 Skyl rucola bladene og ryst dem tørre. Striml salaten
fint.
Rør salaten i de knuste tomater.
Krydr med salt og peber og fordel blandingen ovenpå grønsagerne
i fadet.
4 Tilbered saucen som anvist under Tips & råd.
Lad saucen svale noget og hæld den så over grønsagerne.
Tern osten fint og drys den over.
Gratiner i ovnen ca. 25 min.
Tips & råd
Til saucen: fjern fedtkanten og striml skinken fint.
Smelt resten (3 spsk) af fedtstoffet i en gryde og brun
skinken let.
Drys melet over og lad det blive lysebrunt under omrøring.
Spæd med bouillonen lidt ad gangen.
Lad saucen komme i kog mellem hver tilsætning af væske.
Rør rundt hele tiden og lad saucen koge til den er glat.
Opløs smelteosten i saucen under omrøring ved svag varme.
Lad saucen svale lidt.
PR. PORTION: Energi: Kcal 402 = kJ 1688
Kulhydrat 26 g Protein 25 g Fedt 22 g (49%) Fibre 8 g