Et lækkert vegetariskfestmåltid med inspiration fra Italien.
Den falder helt sikkert i smag hos både unge og gamle.
• En rigtig vitamin-indsprøjtning af grønsager som ærter,
spinat og kartofler.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 50 min. 4 Portioner
# Råvarer til Gratin med pinjekerner
300 g bladspinat
7-8 (750 g) kartofler
1 fed hvidløg
4 æg
¾ dl cremefraiche
300 g frosne ærter
1½ dl reven parmesan
1 dl rasp
1 bundt persille
1 bundt basilikum
1 nip reven muskat
30 g smør eller margarine
30 g pinjekerner
1½ tsk salt og ¼ tsk sort peber
½ tsk olie til gratinfadet
* Fremgangsmåde:
1 Optø spinaten.
Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Skær spinaten i lidt mindre stykker.
Skyl urterne, ryst dem tørre og hakbladene groft.
Pil og pres hvidløget.
Varm ovnen til 200 °C, smør et gratinfad.
2 Pisk æg og cremefraiche sammen i en stor skål.
Bland parmesan og rasp.
Rør de revne kartofler, spinat, ærter, hvidløg, 1½ dl af
parmesan-raspblandingen og krydderurter i æggemassen.
Krydr med salt, peber og muskat og hæld blandingen i
gratinfadet.
3 Drys resten af parmesan-blandingen over, fordel
fedtstoffet henover og drys til slut pinjekernerne på.
Stil fadet i ovnen og bag i 45-50 min, til skorpen er
lækkert gylden.
Tips & råd
Hvis du anvender frisk spinat i stedet for frossen skal den
skylles omhyggeligt og den grove nerve tages bort. Damp den derefter i det vand
der hænger ved i en gryde ved jævn varme nogle min.
Friskreven parmesanost kan man med fordel fryse ned i
portionspakker.
Pakket godt ind i folie holder den sig godt og vel i 2 mdr.
VARIATION
Tilsæt tern af kogt skinke eller server med kolde skiver af
oksekød, svinekød eller fjerkræ.
PR. PORTION: Energi: Kcal 634 = kJ 2662
Kulhydrat 42 g Protein 31 g Fedt 38 g (54%) Fibre 10 g