Disse sprøde airfryer
zucchini og majsfritter er lavet med en let japansk tempura-dej. Server dem med
en lækker sesam- og sojamayo-dipsauce til din næste fest.
10 min forberedelse. 30
min kogetid. 25 stykker
# Ingredienser
75 g (½ kop)
almindeligt hvedemel
65 g (½ kop) hvidt
rismel (se tip)
1 æggeblomme
8 cl isvand
5 cl soja
2 mellemstore
zucchini, groft revet
145 g (1 kop) frosne
majskerner
½ lille rødløg, skåret
i tynde skiver
1 mellemstor gulerod,
skrællet, groft revet
Dyppesauce:
2 spsk soja
3 spsk ristet sesam
2 spsk mayonnaise
Ristede sesamfrø, til
servering
* Tilberedning
Pisk melet i en skål,
indtil det er blandet.
Pisk æggeblomme, vand
og sesamsojadressing i en kande.
Hæld i melblandingen
og pisk indtil det er blandet.
Rør zucchini, majs,
gulerod og løg i. Krydr.
Spray kurven på en XXL
airfryer med oliespray.
Læg 9 spsk af
blandingen i kurven.
Spray med olie og
luftsteg ved 200 °C i 10 min eller
indtil de er sprøde og
gyldne. Gentag med den resterende blanding.
For at lave dipsaucen
skal du blande sesamsojadressing,
ristet sesamdressing
og mayonnaise i en skål.
Server tempura fritter
med dipsauce og et drys ristede sesamfrø.
Tip: Du kan erstatte
rismel med majsmel, hvis det ønskes.
INFO: Tempura er en måde at friturestege mad i det japanske
køkken. Det består i at forskellige slags fisk, svampe, grønsager og unge blade
bliver indhyllet i en dej af mel, æg og isvand og gennembagt hurtigt i varm
olie.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo
-----------