Denne opskrift er en klassiker i det danske folkekøkken. Hér
på siden får du alle vores bedste opskrifter samlet ét sted.
(4 pers.)
# Ingredienser:
400 g kogte grønsager, fx blomkål, broccoli, gulerødder,
porrer eller rosenkål
Ostesauce:
25 g smør
3 spsk hvedemel
2½ dl mælk eller grønsagsvand
1 dl piskefløde eller fløde 13 %
50 g revet, mild Danbo
½ tsk groft salt
hvid peber
1-2 æggeblommer
Gratinering:
50 g revet, mild Danbo
2 spsk rasp
25 g smør.
*
Fremgangsmåde:
Smelt smørret, tilsæt melet og derefter mælk og fløde.
Lad saucen koge igennem 5-10 min.
Bland derefter revet ost i.
Smag til med salt og peber.
Lad saucen afkøle lidt og rør æggeblommerne i.
Læg grønsagerne i et ovnfast fad.
Hæld ostesaucen henover.
Fordel ost, rasp og smørklatter over.
Gratiner retten øverst i ovnen til den er gylden og
gennemvarm.
Ovntemperatur 225 °C. Gratineringstid ca. 10 min.