Logo

Fisk a la Nage - Les Poisson à la Nage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Fisk a la Nage - Les Poisson à la Nage
4 personer

# Ingredienser

 ¾ l fiskefond
4 søtungefileter (søtunger a ca 500 g)
4 laksekoteletter a 80 g
4 skiver havtaske a 60 g (evt. pighvar)
1 gulerod i meget fine strimler
1/8 selleri i meget fine strimler
1 porre i fine strimler
1 citron
120 g smør
salt, peber, lidt fintskåren purløg
fleurons (8 stk)
 
Fiskefond:
2 spsk vindruekerneolie
1 porre
1 gulerod, persillestilke, hvidløgsfed
1 mellemstort løg
600 gr. fiskeben og hoveder (helst søtunge og pighvar)
¾ l vand
salt, peberkorn hvide, bouquet garnie
1 glas tør hvidvin

* Tilberedning 
1. Svits urterne i olien, tilsæt fiske­benene og rist dem kort uden at de tager farve - 
hvidvinen på, kog lidt ned, tilsæt vandet og resten af ingre­dienserne.

2. Kog fonden op og lad den simre i en halv times tid.
Lad fonden trække et stykke tid og sigt den forsigtigt.

3. Svits de fintskårne urter i lidt af smørret og tilsæt fiskefonden, kog »suppen« op og kom fisken i.
Først havtasken, så søtungen. og til sidst laksen.

4. Når fisken er. færdig, så tag den op og anret den på dybe tallerkener. Stil dem varmt.

5. Reducer suppen til ca ⅔, smag til med citron og pisk resten af smørret i.
Hæld suppen over fisken og drys med den fintskårne purløg. 
Butterdejsnitterne serveres a part. (facon som fisk !)
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.272 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her