Logo

Brunede kartofler 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brunede kartofler 2

 

De brunede kartofler blev for alvor almindelige i 1820-1850, og brunede kartofler er fast tilbehør til julemaden i mere end 9 ud af 10 danske hjem. Skal du lave brunede kartofler, er det vigtigt, at du varmer sukkeret langsomt op på panden.

Opskriften passer til 2 voksne, hvis I kun skal have brunede kartofler som tilbehør. Skal I både have brunede og hvide kartofler til maden, kan 500 gram kartofler række længere.

 

# Ingredienser:

½ kg kogte aspargeskartofler
25-30 g sukker
25-30 g smør
vand

*

 

Fremgangsmåde: 

Vask, pil og kog kartoflerne og lad dem afkøle (gerne dagen før).

Sukkeret varmes langsomt op og smeltes på panden – rør ikke i sukkeret under denne proces.

Pas på at det ikke begynder at brænde.

Kom smør på panden og så de afkølede og tørre kartofler.

Ryst panden så karamellen fordeler sig på kartoflerne.

Tilsæt en lille smule vand – det opløser karamelklumper og fordeler karamellen på kartoflerne.

De steges i ca. 5 min. og serveres med det samme.

 

Tips: Kog og pil evt. kartoflerne dagen før.

Forbered kartoflerne i god tid - og giv dem en tur på panden, når de skal bruges

De brunede kartofler kan forberedes i god tid. Brun kartoflerne i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet. Varm, ved serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem til vandet er fordampet og kartoflerne er varme og blanke.

 

Brunede kartofler med honning

Har du lyst til at lave de brunede kartofler en smule anderledes i år? Så prøv at lave dem med honning i stedet for sukker, honning kan det samme, og det giver en skøn smag.

 

Sådan gør du

Smelt honning på en pande ved svag varme, indtil den begynder at blive brun.

Vend forsigtigt de små tørre, kogte, pillede kartofler i den smeltede honning.

Prøv at undgå, at de brænder fast.

 

Tips: Kartoflerne kan serveres til det meste julemad, eller hvor du ellers ville servere brunede kartofler.

Husk i øvrigt, at hvis du har haft kartoflerne til at stå natten over i køleskabet, at tage dem ud et stykke tid før, de skal på panden. Kolde kartofler fra køleskabet kan medføre, at karamellen størkner og klumper.

 

Bliver de brunede kartofler sundere med sirup?

Vender og varmer du kartoflerne i mørk sirup i stedet for sukker, bliver dine brunede kartofler lidt sundere end kartoflerne efter den gængse opskrift med sukker?

Sirup indeholder 77 procent sukker, mens sukker indeholder 99,9 procent sukker.

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.412 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her