Logo

Aspargessuppe cremet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Aspargessuppe cremet 

Hvis de friske asparges har ligget for længe og er blevet bløde, så skær dem i bidder og lav denne herligt cremede suppe.

• Asparges indeholder meget betakarotin.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Aspargessuppe cremet:

500 g asparges, gerne grønne

2 spsk smør eller margarine

1 lille løg

¾ dl hvedemel

7 dl hed hønsebouillon

2½ dl letmælk

¼-½ tsk salt

¼ tsk hvid peber

1 dl cremefraiche


Fremgangsmåde:

1 Smelt fedtstoffet i en stor gryde ved jævn varme.

Pil og finhak løget og steg det blankt under omrøring, ca. 5 min.

 

2 Pudr melet over og steg det sammen med løgene, 2 min.

Rens aspargesene og skær dem i bidder og lad dem stege med i løg- blandingen et par min.

Gem knopperne til garneringen.

Spæd med bouillon og lad det koge sammen til suppen er jævn og aspargesene møre, ca. 10 min.

 

3 Purer suppen i foodprocessor eller blender til suppen er glat og fin.

Hæld suppen tilbage i gryden.

Hvis aspargesene ikke er skrællet kan du evt. passere suppen gennem en si.

 

4 Tilsæt mælk, salt og peber og varm suppen under omrøring, til den er gennemvarm, ca. 10 min.

Suppen må ikke koge.

 

5 Damp aspargesknopperne i letsaltet vand i 2 min.

Hæld suppen i varme tallerkener, læg nogle knopper i og læg en skefuld cremefraiche på.

Rør cremefraichen lidt ud og server suppen straks.

 

Tips & råd


Aspargessuppe cremet 


Når du laver en suppe som jævnes med hvedemel, så lad melet stege nogle min. inden væsken tilsættes. Det fjerner melsmagen.


Aspargessuppe cremet 


Når du garnerer med cremefraiche, så kan du anvende en træpind eller lign. til at lave fine mønstre i suppen med.

 

GENVEJ: Hvis du anvender frosne asparges så mindskes kogetiden i trin 2 fra 10 til 3 min.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 190 = ~ 798

Kulhydrat 16 g Protein 9 g Fedt 10 g (47%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.253 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her