Sæsonens rabarber er en ren delikatesse og sammen med
hvide asparges er det en perfekt til en forret på en god forårsdag.
4 personer. Tid: 30 min.
# Ingredienser:
1 bundt asparges, hvide
30 g salte mandler
1 bundt kørvel eller dild
salt og peber
Rabarbervinaigrette:
100 g rabarber
10 g smør
1 spsk sukker
1 spsk eddike
3 spsk olie
1 tsk dijonsennep
1 tsk flydende honning
Tilbehør: groft brød
*
Tilberedning:
Knæk den nederste træede ende af aspargesene.
Skræl aspargesene fra hoved og ned.
Damp aspargesene i ca. 4-5 min. til de er møre.
Kogetiden afhænger af tykkelsen.
Skær rabarberne i små snitter på ca. 1 cm.
Smelt smørret i en lille gryde og steg rabarberne et kort
øjeblik.
Drys sukker over og lad rabarberne simre ved svag varme i
ca. 5 min. til de er møre.
Tag gryden af varmen og afkøl.
Rør eddike med olie, sennep og honning.
Vend forsigtigt rabarberne i vinaigretten.
Anret asparges på et fad og fordel rabarbervinaigrette over.
Drys med hakkede mandler og pynt med kørvel.
Server med groft brød.
Tips: Når du skræller hvide asparges, så læg dem på et
skærebræt og skræl med en tyndskræller fra hoved og ned. På den måde undgår du,
at aspargesene knækker.