Logo

Antipasto grønsagsfad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Antipasto grønsagsfad

 

Sprøde grønsager som marineres i urter og vineddike, serveres ofte i italienske hjem. Server fadet som en lækker forret.

• Denne ret indeholder masser af sunde grønsager.

• Øg fibermængden med marinerede bønner eller kikærter.

Forberedelse 20 min. + afkøling. Tilberedning 10 min. 8 portioner

 

# Råvarer til Antipasto grønsagsfad:

1 løg

2 fed hvidløg

5 dl hvidvinseddike

¼ dl sukker

1 gulerod

2½ dl (150 g) blomkålsbuketter

2½ dl (100 g) champignon

150 g rensede asparges

1 lille (250 g) gul squash

1 lille (250 g) aubergine

½ rød peberfrugt

6 blade af hovedsalat

1 spsk hakket persille

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil og halver løg og hvidløg.

Bring 5 dl vand, vineddike, sukker, løg og hvidløg i kog ved jævn varme.

Skru ned og lad det simre ca. 4 min.

 

2 Skræl guleroden og skær den i 7-8 cm lange stave og læg dem i vineddikesaucen.

Kog i 2 min.

Gør blomkålen i stand og del den i små buketter.

Rens svampene og skær dem i kvarte.

Lad kål og svampe koge i 2 min.

 

3 Rens asparges, squash, aubergine og peberfrugt.

Skær squash, aubergine og peberfrugt i 7-8 cm lange stave, læg dem i gryden sammen med asparges og lad dem koge med i 2 min.

 

4 Tag grønsagerne op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Kasser kogevandet.

Lad grønsagerne blive kolde, dæk tallerkenen med plastfolie og sæt den i køleskabet.

Lad det afkøle i mindst 1 time før servering.

 

5 Læg et leje af salatblade på et serveringsfad.

Arranger grønsagerne i grupper og drys med hakket persille og server.

 

Tips & råd


Antipasto grønsagsfad 

Den japanske aubergine er lyslilla i farven, mildere og slankere end den sædvanlige mørke aubergine. Den er også noget sødere i smagen.


Antipasto grønsagsfad 

Hvis din antipasto skal mætte mere: tilføj mager skinke og skivet ost sammen med konserverede artiskokbunde, grønne og sorte oliven, ristet rød peber og røde bønner.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 32 = kJ 136

Kulhydrat 5 g Protein 2 g Fedt <1 g (ca. 25%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.832 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her