Dette er en billig og hurtig vegetarisk ret, som vil tiltale
hele familien.
• Spinat er meget rig på vitaminer og mineraler.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Æg Florentine
4 små æg
800 g bladspinat
1 tsk salt pr. liter vand
1 bundtforårsløg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
½-1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
½ dl cremefraiche
½ dl yoghurt naturel
50 g reven lagret ost
1 tsk stærk sennep
¼ tsk paprika
smør eller margarine til fadet
* Fremgangsmåde:
1 Skyl spinaten godt. Lad den dryppe af.
Fjern de grove stilke.
Bring letsaltet vand i kog i en gryde.
Læg spinatbladene i og lad dem blanchere 2 min.
Hæld kogevandet gennem et dørslag og afkøl spinaten hurtigt
med koldt vand, lad dryppe af, kram det tørt.
Smør et ovnfast fad.
2 Skyl løgene og skær dem i fine ringe, også det grønne.
Pil hvidløgene og hak dem fint.
Bland spinat, løg, hvidløg og olie.
Krydr med salt og peber.
Hæld blandingen i fadet.
Varm ovnen til 225 °C.
3 Kog æggene 6 min, skyl dem med koldt vand og pil dem.
Del æggene på langs og læg dem med æggeblommen opad ovenpå
spinaten.
Bland cremefraiche, yoghurt, reven ost og sennep.
Krydr med salt, peber og paprika.
Fordel blandingen jævnt over æg og spinat.
4 Gratiner i varm ovn i ca. 20 min, til overfladen er
gylden.
Byd gerne kogte kartofler til.
Tips & råd
De grove stilke på spinaten skal helst skæres bort efter
skylningen, så bevarer spinaten nemlig sin fine smag bedre.
Variation: pocher æggene 3 min. i letsaltet, kogende vand
med lidt eddike i.
Lad dem glide ned, et ad gangen i det kogende vand, ved
hjælp af en opøser.
PR. PORTION: Energi: Kcal 365 = kJ 1533
Kulhydrat 6 g Protein 29 g Fedt 25 g (62%) Fibre 3 g