Du skal bruge
specielle ris til en rigtig risotto: de er runde og har særlige egenskaber, der
gør, at risottoen bliver blød og cremet, selvom risene stadig har lidt
"bid" i midten. Gode risottoris kan bl.a. hedde Arborio, Carnaroli
eller Vialone.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 25 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.
#
½ l bouillon
2 skalotteløg
(finthakket)
1 fed hvidløg
(finthakket)
25 g smør
1 squash (skåret i terninger)
175 g risotto ris
1 dl hvidvin
150 g friske eller
frosne ærter
50 g parmesanost
frisk oregano og
basilikum (hakket)
salt og peber
*
Giv bouillonen et
opkog og hold den varm.
Vend risene i,
tilsæt vin og lad det koge næsten ind.
Tilsæt lidt
bouillon, rør rundt og skru ned for varmen.
Lad risene simre
møre (ca. 20 min.) og tilsæt varm bouillon lidt ad gangen undervejs.
Vend ærterne i og
lad dem blive varme.
Rør friskrevet
parmesanost og hakkede krydderurter i og smag til med salt og peber.
Sautér skalotteløg
og hvidløg bløde i en gryde med smør.
Tilsæt squash, salt
og peber og lad det simre under omrøring 5 min.
Server som grøn ret
med brød til eller som tilbehør til kød eller fisk.
TIPS: Squash og
ærter kan erstattes med andre grønsager.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin