Det giver god smag at bruge lidt røget eller tørret kød som
skinke eller bacon i pastasaucen. Pølser giver samme gode bund af velsmag, så
prøv fx den stærke spanske chorizo, en god hvidløgspegepølse eller andre
kraftige små spegepølser. Nogle supermarkeder fører friske chorizopølser, men
vi bruger den lufttørrede type i denne opskrift.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 15 min.
#
500 g broccoli
1 stort løg
2 spsk olie
150 g lufttørret chorizo
4 tomater
2 fed hvidløg
500 g penne eller anden pastatype
1 bundt basilikum
Tilbehør: parmesanost
*
Skær broccolien i små buketter, og skær stokken i små
terninger.
Kog dem i et par min. i letsaltet vand, og lad dem dryppe af
i en sigte.
Pil løget, hak det fint, og svits det i en gryde med olie i
3-4 min.
Skær pølsen i små terninger, og steg dem sammen med løgene i
5min.
Skær tomaterne i terninger.
Hak hvidløgsfeddene fint.
Hak basilikummen groft.
Bland broccoli, tomater og basilikum med løg og pølser, og
varm det hele godt igennem.
Kog pastaen i en
stor gryde i letsaltet vand efter pakkens anvisninger.
Dryp pastaen af, og
vend den i saucen.
Smag til med salt og
peber, og server straks - evt. med frisk revet parmesanost til at drysse på
toppen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin