Når man næsten ikke orker at tænke på mad, men så nemt
slipper I ikke! Under et besøg i Bogcafeen fandt vi en opskrift. Den
så så spændende ud, at vi iler med at bringe den. Nu
skal vi nemlig til at lave mad på udenlandsk!
Retten er beregnet til 4 personer med den angivne mængde
ingredienser.
#
200 g macaroni eller båndnudler
1 pk spinat (hele blade) eller broccoli
2 spsk smør
salt og peber
reven muskatnød
300 g kogt skinke
Sauce:
2 skalotteløg
1 spsk smør
½ spsk hvedemel
lys bouillon
1 dl fløde
salt og peber
2 tomater
paprika
*
Begynd med saucen: Damp de finthakkede skalotteløg i smør
uden at de bruner.
Drys mel over og spæd med lys bouillon og fløde til en jævn
sauce, der koges godt igennem. Smag til med krydderier og hold saucen varm.
Skyl spinatbladene/broccolien damp dem møre i 1 spsk smør
med salt, peber og muskat.
Kog imens macaronien mør i saltvand, hæld vandet fra og ryst
den i 1 spsk smør over kraftig varme.
Varm store skinke terninger igennem i saucen.
Læg spinaten/broccolien som en ring på et varmt fad med macaroni
udenom.
Pynt med tomatbåde og lidt mild paprika.
......................................................