Logo

Glasnudelsalat Kinesisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Glasnudelsalat Kinesisk

 

En salat med asiatiske ingredienser som er let at tilberede og som indeholder mange friske smagsnuancer • Bambusskud fremmer fordøjelsen samt indeholder mineraler og vitaminer, som er gode for negle og hår.

Tilberedning 35 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Glasnudelsalat Kinesisk

3 stilke bladselleri

3 blade kinakål

1 rødløg

100 g bambusskud

50 g glasnudler

½ grønsagsbouillonterning

1 nip sukker

salt

2 spsk friskpresset citronsaft

2 spsk olie

½ bundt persille

DEKORATION: korianderblade

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl selleristilkene og skær dem i tynde skiver.

Skyl kinakålen og skær den i fine strimler.

Pil løget og skær i tynde skiver.

Lad bambusskuddene løbe af og skær dem i strimler.

Bland det hele.

 

2 Hæld kogende vand over nudlerne, så de dækkes helt med vand.

Lad dem trække, mens dressingen laves.

 

3 Bland grønsagsbouillonen med 4 spsk af det varme nudelvand, sukker, salt, citronsaft og olie.

Rør det godt sammen.

 

4 Tag nudlerne op og lad dem dryppe af. Bland nudlerne med grønsagerne i en stor skål.

Hæld dressingen over, dæk til og lad det trække i 15 min.

 

5 Skyl persillen og hak den fint.

Drys persillen over salaten lige inden serveringen.

Garner med korianderblade.

 

Tips & råd


Glasnudelsalat Kinesisk 

De tynde glasnudler er lavet af forskellige melsorter fx ris-, mungbønne-, kartoffel- eller sojabønnemel og de kan derfor se lidt forskellige ud. Til forskel fra den fuldautomatiske, europæiske nudelproduktion er næsten alle nudler fra Asien fremstillet af små virksomheder og laves ofte i hånden. Derefter sælges nudlerne til mellemhandlere, som pakker dem og som sælger dem videre.

 

SERVERINGSFORSLAG: Server gerne grillet kød til salaten.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 103 = kJ 433

Kulhydrat 4 g Protein 6 g Fedt 7 g (61%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.973 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her