Logo

Farserede agurker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farserede agurker 

 
En god opskrift på farserede agurker fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.
Forberedelse: 45 min. Tilberedning: 20 min. Portioner: 4

 
# Ingredienser
2 salatagurker
400 g hakket oksekød
2 æg
3 dl kogte, kolde løse ris
2 spsk finhakket løg
2 spsk finhakket persille
salt, friskkværnet peber
8 skiver maskinskåret bacon
1-2 dl bouillon
1 pakke dybfrosne majs

 
TILBEHØR:
Surbrød eller groft rugbrød.

 
* Tilberedning
Skræl agurkerne. Halver dem og flæk dem på langs.
Udhul agurkerne med en teske og drys dem med lidt salt.
Bland kødet med æg, kogte, kolde ris,
finthakket løg og -persille, salt og peber.
Skyl agurkerne og tør dem.
Fordel farsen på agurkerne og tryk det godt til.
Læg agurkerne i et velsmurt ildfast fad og dæk med stegefilm.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min.
Fjern stegefilm og fordel majskernerne rundt om agurkerne.
Hæld bouillon ved. Lad retten viderestege 10-15 min.

 
SERVERING:
Server agurkerne med surbrød eller groft rugbrød.

 
Variation af retten:

 
FARSEREDE SQUASH:
2 mellemstore squash, ca. 300 g pr. stk eller 4 courgetter (små squash),
350 g hakket okse-/flæskekød
2 dl kogte løse ris
2 æg
3-4 spsk rasp
1 tsk salt
1 fed knust hvidløg
½ tsk basilikum
2 spsk rasp
25 g smør/margarine.

Squashfrugterne flækkes, og kernerne hules ud med en teske.
Kødet blandes med æg, rasp, ris og krydderier.
Farsen fordeles i squashfrugterne og trykkes godt til.
De lægges i et velsmurt ildfast fad.
Rasp drysses over, og lidt smørklatter fordeles herover.
Fadet sættes på ovnristen midt i ovnen ved 185 °C i ¾-1 time.
Retten serveres med hvidløgsflûte.
Det er flûte, der er skåret i skiver, men ikke helt igennem,
og hver skive er smurt med smør krydret med knust hvidløg.
Flûte varmes i ovnen 8-10 min ved 150 °C.
 
Tips:
Udhulede tomater og peberfrugter kan også tilberedes med en af de nævnte slags fyld.
Til 3 dl kogte, løse ris svarer ca. 1 dl ukogt.

 
Se alle de bedste opskrifter med hakket kød

✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 627 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her