Logo

En klassisk lasagne bolognese

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En klassisk lasagne bolognese

 

En klassisk lasagne er opskriften på en populær, nem og billig hverdagsret, som børnene kan lide. Server den med en fyldig grøn salat med en syrlig dressing

Tilberedningstid:1 time, 10 min. Antal portioner: 4.

 
# Ingredienser
KØDSAUCE
2 spsk olie
1 løg, stort
500 g hakket oksekød
1 tsk salt
1 knivspids peber
1 tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
1 dåse tomatpuré
1 dåse flåede tomater
2 dl bouillon

 
BECHAMELSAUCE
30 g smør
3½ spsk hvedemel
5 dl mælk
½ tsk stødt muskatnød
1 tsk salt
1 knivspids hvid peber
150 g mozzarellaost

 
GRATINERING
3 spsk rasp
25 g smør
Lasagneplader efter behov (friske eller tørrede)

 
* Tilberedning
Tænd ovnen på 200 °C.
Kødsaucen:
Svits det finthakkede løg og oksekødet i gyldent smør.
Tilsæt tomatpuré, krydderier og bouillon og rør det godt sammen.
Lad det småkoge ved svag varme i 15 min.

 
Bechamelsaucen:
Varm mælken op til kogepunktet.
Smelt smørret i en gryde som tages af varmen, mens melet røres i.
Sæt gryden tilbage på varmepladen og rør den kogende mælk i lidt efter lidt, mens der røres godt.
Kom krydderier, revet ost og fløde i.
Lad det koge godt i gennem og smag til med salt og hvid peber. 

 
Saml lasagnen:
Smør et ovnfastfad med lidt smør.
Læg kødsauce, lasagneplader og bechamelsauce lagvist i formen.
Det øverste lag skal være bechamelsauce.
Drys med rasp og fordel smørklatter hist og her på lasagnen.
Sæt lasagnen ind i midten af den forvarmede ovn og bag den i cirka 30 min.
Server med en grøn salat.

 
Tip: Er det kun til 1 person, så køb aluforme (4½ dl) og lav lasagnen heri.
Så er der hurtig mad i fryseren. 

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her