Logo

Danske råvarer på italiensk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Danske råvarer på italiensk


Italienerne har en dejlig umiddelbar og enkel tilgang til madlavning. Ikke alt for mange dikkedarer, bare gode råvarer tilberedt på bedste måde.

 

Bruschetta med squash og svampe

Disse bruschetta smager fantastisk. En prøvespiser ved fotooptagelserne spurgte hvad kødet var og blev meget overrasket over, at de er helt "grønne".

2-4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 10 min

#

125 g svampe

15 g smør

¼ citron

1 lille squash gerne med blomst

4 små skiver italiensk brød

1-2 spsk grøn pesto

lidt høvlet parmesanost

friskkværnet sort peber

*

 

Rens svampene, og del dem evt. i mindre stykker.

Steg dem på en pande med smør i 5-8 min., og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

 

Vask squashen, og skær den i lange tynde skiver med en kartoffelskræller.

Hvis der er blomst på, så rens den, og skær den i strimler.

 

Rist brødet eller steg det på grillen eller en grill pande.

Smør det med pesto, og top op med svampe, squash og høvlet parmesan.

Kværn sort peber over, og server straks.


 

Pasta med ristede gulerødder og krydderurter

Vi bliver i det grønne med denne nemme, hurtige og velsmagende pastaret. Du kan altid udvide den med lidt sprødstegt skinke eller servere den som tilbehør til en kotelet.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 10 min

#

 

1 bundt nye gulerødder

1 spsk olie

1 spsk hakket bredbladet persille

1 tsk hakket rosmarin, timian og oregano

250 g frisk pasta

250 g hytteost

salt og peber

 

Tilbehør:

evt. 1 pakke parma- eller serranoskinke i skiver (80-100 g)

*

 

Skrub gulerødderne rene, og skær tykke gulerødder igennem på langs.

Steg dem langsomt gyldne og møre på en pande med olie i 5-8 min.

 

Skyl og hak krydderurterne.

 

Kog pastaen efter pakkens anvisning, og hæld vandet fra.

Tilsæt hytteost, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Anret pastaen på to varme tallerkener.

 

Vend krydderurterne i gulerødderne, og læg dem ved pastaen.

Server straks.

 

TIPS: Med skinke: Smør en pande med olie, og steg skinkeskiverne sprøde i 1-2 min. på hver side.

Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

Knæk den sprøde skinke i mindre stykker og drys over retten.


 

Helstegt kylling med rosmarin og friske figner

En vidunderlig duft breder sig i køkkenet allerede efter 5 min. i ovnen. En hel kylling er måske nok lidt rigeligt til 2 personer, men rester af det saftige kød, vil være gode i salat og sandwich dagene efter.

2-3 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 40 min

#

1 lille kylling

1 økologisk citron

1-2 kviste frisk rosmarin

1 fed hvidløg

2 spsk olie

3 friske figner

1-2 spsk balsamico

salt og peber

 

Tilbehør:

100 grucolasalat

1 spsk citronsaft

2-3 spsk olie

brød

*

 

Skær ned på begge sider af rygbenet, og fjern det.

Luk kyllingen op som en sommerfugl, og læg den med brystet opad i en bradepande.

 

RIV skallen af citronen, og hak den sammen med rosmarin og hvidløg.

Rør det sammen med olie, salt og peber, og smør det både ind- og udvendigt på kyllingen.

Sæt fadet i ovnen ved 220 °C i ca. 30 min.

 

Vask fignerne, og skær dem i både.

Vend dem med balsamico, salt og peber, og læg dem ved kyllingen.

Steg i yderligere 5-10 min.

 

Skyl og slyng rucolasalaten, og vend den med en dressing rørt af citronsaft, olie, salt og peber.

Server kyllingen med figner, salat og brød.

 

TIPS: Du kan også stege kyllingen i eller på en grill.

Du kan selvfølgelig også servere retten på dansk maner: med kartofler til.


 

Kalve karbonader Tonnato

Karbonaderne har fået følgeskab af kartoffelkager og tunfiskesauce inspireret af den ærkeitalienske ret med koldt kalvekød og tunfiskesauce.

Kødet er æltet med revet citronskal, salt og peber inden stegningen og det gør hele forskellen.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Steget id: 30 min

#

Karbonader:

300 g hakket kalvekød (eller kalve- og svinekød)

1 økologisk citron

50 g durummel

salt og peber

1 spsk olie

15 g smør

1 spsk saltede kapers

 

Tunfiskesauce:

1 dåse tunfisk i olie

2 ansjosfileter

50 g mayonnaise

2-3 spsk cremefraiche

1 potte frisk basilikum

2-3 tsk citronsaft

1-2 spsk vand

 

Kartoffelkager:

300 g mellemstore kartofler

25 g smeltet smør

salt og peber

 

Tilbehør:

en grøn salat eller friskdampet broccoli eller grønne bønner

*

 

Ælt kødet sammen med fintrevet citronskal, salt og peber, og form det til 2 bøffer.

 

Skræl kartoflerne, og skær dem i meget tynde skiver brug evt. en mandolin.

Pensl hver skive med smeltet smør, og læg dem på en bageplade med bagepapir. så de overlapper hinanden og danner 4-6 cirkler.

Drys med salt og peber, og bag kartoffelkagerne i ca. 20 min. ved 200 °C.

 

Hæld væsken fra tunfisken, og blend den sammen med ansjoser, mayonnaise og cremefraiche.

Tilsæt en lille håndfuld basilikumblade, og blend, til de er fordelt.

Smag til med citronsaft, salt og peber, og tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er for tyk.

 

Vend kalvebøfferne i durummel, og steg dem gyldne og gennemvarme på en pande med smør og olie de skal have 6-7 min. på hver side.

 

Skyl kapersne fri for salt, og tør dem i køkkenrulle.

Rist dem hurtigt sprøde (30-60 sekunder) på en varm pande med en smule olie.

Dryp af på køkkenrulle.

 

Server karbonaderne med tunfiskesauce, sprøde kapers, kartoffel kager og salat eller grønsager.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her