Logo

Thai-chilisalat med lime, basilikum og kalvekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Også lækkert til frokost, der bare bliver bedre af at trække længere, så du kan med fordel tage den med i madpakken.

Også lækkert til frokost, der bare bliver bedre af at trække længere, så du kan med fordel tage den med i madpakken.

400 g stegt, magert kalvekød (eller en rest fra dagen før af kylling)

1 chili

10 g friskrevet ingefær

1 spsk rørsukker

2 lime

1 bundt frisk thaibasilikum

1 fennikel

½ papaja

1 rødløg

1 rød peberfrugt

1 squash

1 spsk soja

salt og peber

*

Skær kødet i aflange strimler.

Lav marinaden: Fjern kernerne i chilien, hvis det ikke skal være for stærkt, eller lad dem blive, hvis det skal bide.

Snit så chili i tynde, fine strimler, og vend strimlerne med ingefær og rørsukker i en skål.

Skallen af lime rives og kommes i skålen sammen med limesaften.

Gem en smule thaibasilikum til pynt, snit resten fint, og vend det i skålen.

Vend marinaden med kødet

Snit fennikel, papaja, rødløg, peberfrugt og squash fint.

Kom det i en skål, og vend det sammen med det marinerede kød.

Smag til med soja, salt og peber.

Lad salaten stå og trække i mindst 20 minutter i køleskabet.

Tag den ud, og server med thaibasilikum som pynt

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her