Salaten kan varieres, men en lidt bitter salat skaber god harmoni mellem den lidt søde lever og de surt-søde granatæbler i portvin. Forretten kan også tilberedes med andelever.
½ frisée salat
500 g gåselever
¼ kålrabi eller 2 pastinakker
2 granatæbler
1 spsk . rå rørsukker
1 dl portvin
Salt, kværnet sort peber, extra jomfruolivenolie
Rens gåselever for eventuelle hinder og skær i skiver.
Chips: Skræl kålrabi/pastinakker og høvl tynde skiver med en tyndskræller eller skær på en pålægsmaskine.
Tør skiverne godt.
Opvarm olie i en gryde eller i en dyb pande.
Der skal være ca. 5 cm olie.
Kog de tynde rodfrugtskiver gyldne.
Tag op med en hulske og afdryp godt på fedtsugende papir.
Læg evt. chipsene på en bageplade lige før servering og giv dem et par minutter i en varm ovn, så de bliver helt sprøde.
Skær granatæblerne igennem og "knæk" kernerne ud.
Varm en anelse olie op på en pande og sauter æblekernerne kort.
Kom sukker og portvin ved og smag til med kværnet sort peber.
Opvarm en pande, evt. penslet med lidt olie, og rist gåseleverskiverne et par minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Skyl salaten og pluk i mundrette stykker.
Fordel salaten på 6 tallerkener og anret gåseleverskiverne ovenpå.
Dryp med granatæble-kerner i portvin og drys til sidst rodfrugtchips over.