Ca. 1 ½ l blade af blandet salat så vidt muligt valgt mellem de spædeste salater men kan blandes op med mere fyldige salater af fx. iceberg rucola brøndkarse radicco krøsalat mælkebøtteskud små spinatblade feldsalat romersalat m.m.
Dressing.
½ fed hvidløg
1 ½ tsk dijonsennep
1 tsk groft salt
¼ tsk friskkværnet peber
½-1 spsk sherryeddike
2-3 spsk olivenolie (evt. valnøddeolie)
Fyld:
50 g valnødder
75 g høvlet parmesan
Skyl salaten, riv den i mindre stykker og læg disse til at tørre på et viskestykke.
I bunden af salatskålen, der gnides med hvidløg, piskes sennep, salt, peber, og eddike sammen.
Olien tilsættes i en tynd stråle under piskning, så dressingen bliver tyk. Salaten lægges ovenpå og vendes først rundt med dressingen i det øjeblik, den skal spises.
Høvl parmesan i flager på siden af rivejernet.
Drys øverst sammen med nødderne og gem lidt til pynt, når salaten er vendt.
Serveres med friskbagte brød.