Logo

Salat med vilde canadiske ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g vilde canadiske ris
evt. lidt hønsebouillon
75 g gulerødder
20 g valnødder
75 g forårsløg
40 g rosiner
 
Dressing:
0.5 dl citronsaft
0.2 dl jomfruolivenolie
salt, peber
 
De vilde ris skylles godt og hældes i ca. dobbelt så meget kogende vand
tilsat lidt hønsebouillon.
Koger i ca. 45 minutter, hold godt øje med at de ikke koger for lang tid, da de så bliver bløde, kedelige og klistrede.
De skal åbne sig for at være tilpas faste i konsistensen uden at være
hårde.
Det kræver lidt omhu at få det perfekte resultat.
Gulerødderne skæres i strimler, valnødderne skæres en til to gange
igennem og forårsløgene skives.
Ingredienserne til dressingen røres sammen og blandes med vilde ris, urter, nødder og rosiner.
 
Tips: Betegnelsen vilde ris er temmelig misvisende, idet der faktisk er tale om en græsart, der gror i sumpene i Canada.
Før i tiden høstede indianerne de vilde ris fra kano ved simpelthen at slå
med stokke på planterne, så risen faldt ned i båden.
Det er sikkert stadig en temmelig omstændelig proces, den meget høje pris på produktet kunne tyde på det.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.958 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her