100 g vilde canadiske ris
evt. lidt hønsebouillon
75 g gulerødder
20 g valnødder
75 g forårsløg
40 g rosiner
Dressing:
0.5 dl citronsaft
0.2 dl jomfruolivenolie
salt, peber
De vilde ris skylles godt og hældes i ca. dobbelt så meget kogende vand
tilsat lidt hønsebouillon.
Koger i ca. 45 minutter, hold godt øje med at de ikke koger for lang tid, da de så bliver bløde, kedelige og klistrede.
De skal åbne sig for at være tilpas faste i konsistensen uden at være
hårde.
Det kræver lidt omhu at få det perfekte resultat.
Gulerødderne skæres i strimler, valnødderne skæres en til to gange
igennem og forårsløgene skives.
Ingredienserne til dressingen røres sammen og blandes med vilde ris, urter, nødder og rosiner.
Tips: Betegnelsen vilde ris er temmelig misvisende, idet der faktisk er tale om en græsart, der gror i sumpene i Canada.
Før i tiden høstede indianerne de vilde ris fra kano ved simpelthen at slå
med stokke på planterne, så risen faldt ned i båden.
Det er sikkert stadig en temmelig omstændelig proces, den meget høje pris på produktet kunne tyde på det.