Merluzzo freddo
600 g torskefileter
4 store kartofler
400 g kogte hvide bønner, butterbeans eller cannelini
3 røde peberfrugter
2 spsk olivenolie
50 g gode sorte oliven
25 g kapers
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 tsk balsamicoeddike
1 spsk hakket bredbladet persille
salt og peber
Kog torsken mør i vand eller fiskefond og afkøl den. Del den i mindre stykker, når den er kold.
Vask kartoflerne, kog dem møre med skræl, pil dem, afkøl dem og skær dem i terninger.
Skær frøstokken af pebrene, skær dem i terninger og steg dem på en pande i 15 minutter, til de er bløde, tilsæt evt. lidt vand undervejs.
Bland forsigtigt torsk, kartofler, bønner, oliven, kapers og peberfrugter i et fad.
Pisk en marinade af presset hvidløg, olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber.
Hæld marinaden over fiskesalaten.
Skyl persillen, tør den i køkkenrulle, hak den og drys den over salaten.