300 g faste små rørhatte
2 skalotteløg
50 g valnødder
1 krøllet salat fx frissée eller eisberger
1 lille bdt kørvel
1 lille bdt purløg
1 lille buketskovsyre
olie til stegning
Dressing:
2 dl Jomfruolie
1 dl Hvidvinseddike
salt
friskmalet peber
Svampene gøres i stand og skæres i fine skiver.
Skalotteløgene pilles, vaskes og hakkes. Krydderurterne og skovsyren skylles og finhakkes - gem nogle stilke til dekoration. Valnøddekærnerne blancheres og skylles i kold vand.
Salaten skylles og slynges fri for væde og plukkes/snittes.
Hvidvinseddiken piskes med olie, salt og peber.
Rist de finthakkede skalotteløg i lidt olie, tilsæt de skiveskårne rørhatte og rist til svampene er gyldne.
Hældes på sigte og blandes sammen med valnøddekærnerne og salaten i dressingen.
Anrettes i skål eller på tallerkner, dekoreres med krydderurtestilke og serveres med groft brød.