ca. 6 personer
3-4 appelsiner, uden skræl og i tynde skiver
2 fennikelknolde i tynde skiver
1 salatløg i tynde skiver
lidt blandet salat eks. frisée og rucola
lidt persilleblade
sorte oliven
lidt olivenolie
Dressing
saft af 3 appelsiner
lidst timian, 1 lauerbærblad - saft og krydderurter koges ind til 1/5
1-2 spsk honning
lidt citronsaft
2 fed hvidløg
salt og peber fra mølle
god olivenolie
Vend fennikel med lidt olivenolie og citronsaft, når den er skåret, så den ikke misfarves.
Nedkogt appelsinsaft, honning, lidt citronsaft, salt, peber og presset hvidløg tilsættes olivenolie til den begynder at tykne og smage godt.
Vend alle ingredienserne med dressingen i et smukt fad.
Kan også portionsanrettes.
En herlig salat med masser af C-vitaminer fx. til en god skive kogt skinke, stegt lyst kød, stegte jomfruhummere eller stegt havtaske.
Står også fint alene med godt brød til.