Logo

Rissalat med melon og nødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rissalat med melon og nødder

 

Nyd de friske og frugtige meloner i sommermaden. De er pragtfulde både i salater og som tilbehør til fisk og lyst kød.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 45 min.

 

#

1½ dl brune ris

2-3 stilke blegselleri

2-3 forårsløg

50-75 g valnødder

300 g melon

3 spsk hakket persille

 

Dressing

3 spsk soja

3 spsk citronsaft

2 spsk olie

1 spsk honning

1 tsk stødt spidskommen

salt og peber

*

Kog risene efter pakkens anvisning, og hæld dem ud i en stor skål til afkøling.

 

Rens bladselleri og forårsløg, og snit dem fint.

Hak valnødderne groft.

Skær melonen i terninger, eller lav kugler med et parisiennejern.

 

Pisk dressingen sammen, og vend den i risene.

Sammen med blegselleri, løg og nødder.

 

Vend melonstykkerne i salaten, og drys med persille.

Server som tilbehør til sommermaden.

 

Salaten kan gøres klar med alt undtagen melon og opbevares i køleskab.

Vend så melonen i umiddelbart før servering, og drys med persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her