1 kg rødbeder
1 agurk
4 stilke bladselleri
50 g skalotteløg
Marinade:
2 spsk olivenolie
2 spsk vineddike
2 tsk sukker
1 frisk hakket chili
Pynt med klippet frisk kørvel eller edragon
Rens rødbederne. Bevar topstykket, så farven ikke løber ud.
Bag ⅔ af rødbederne i ovnen med lidt vand i bunden til de er møre.
Afkøl og fjern skindet. Skær dem i tern.
Skræl de rå rødbeder og skær dem i tern og bland med de bagte.
Bland marinaden og kom ½ delen over rødbederne.
Del agurken på langs, fjern kernerne og skær den i tern.
Skær bladselleri i tern.
Skær skalotteløgene i små tern.
Bland disse 3 grønsager med ½ delen af marinaden.
Lad salaterne trække hver for sig i ca. 1 time før de blandes sammen ved serveringen.
Så når rødbederne nemlig ikke at farve de grønne grønsager.
Man kan også bage rødbederne i salt, så får de en rigtig god smag.
Kom salt i et ovnfad, så rødbederne er halvt dækket og bag ved 200ºC i ca. 45 min.
De nye små sorter rødbeder er fine som bagt og kogte, de er ikke så grove som de gamle typer.