Logo

Partydip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Partydip

 

En dip passer fint ved de fleste festlige lejligheder. Denne lækre og desuden sunde dip kan du helt enkelt ikke sige nej til.

• Kikærter får en nøddeagtig smag, når de er kogt. Kogte, ristede og krydrede kan de også anvendes som snacks til en drink.

Tilberedning 10 min. 6 portioner

 

# Råvarer til Partydip:

1 fed hvidløg

½ potte koriander eller persille

1 dåse konserverede kikærter

2 spsk friskpresset citronsaft

2 spsk (oliven)olie

salt

chilisauce (færdig på flaske)

TILBEHØR:

200 g gulerødder

200 g broccoli

200 g cherry tomater

1 gul, 1 grøn og 1 rød peberfrugt

1 pitabrød eller tortillachips

 

* Fremgangsmåde:

1 Pil hvidløget. Skyl urterne og hak dem groft.

Lad kikærterne løbe af i en si.

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og kør i ca. 1 min, til det er en fin puré.

 

2 Hæld dipsaucen i en skål og stil den koldt.

Gør grønsagerne i stand.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave.

Afpuds broccolien, del i små buketter og kog dem i letsaltet vand 1 min.

Skyl dem straks i koldt vand for at stoppe kogningen.

Skyl tomaterne.

Skyl peberfrugterne og fjern kerner og skillevægge.

Skær i tynde strimler.

 

3 Stil skålen med dipsaucen midt på en stor tallerken og arranger grønsagerne rundt om. Pitabrød eller tortillachips passer fint i en lille brødkurv ved siden af.

 

Variation:

Denne dip er også god som pålæg til smørrebrød. Hak en halv tomat og læg på brødet, smør dippen over tomaterne og top med nogle skiver agurk.

Dipsaucen egner sig fint som fyld i pitabrød.

 

Tips & råd

 

Partydip

I stedet for konserverede kikærter kan du anvende tørrede kikærter (200 g).

Udblød dem i koldt vand 6-8 timer. Kog dem i ca. 50 min.

 

Partydip

Persille (tv) og koriander (th) er i familie. Koriander kaldes nogle gange for kinesisk persille.

Bredbladet persille smager af mere end den krusede.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal207 = kJ 869

Kulhydrat 27 g Protein 9 g Fedt 7 g (30%) Fibre 6 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her