Logo

Mozzarella af bøffelmælk, tomater og pestosauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sauce:
3 fed hvidløg
80 g pinjekerner
½ tsk salt
en potte kraftig mørkegrøn basilikum
120 g friskrevet parmesanost
8-10 spsk jomfruolivenolie
salt, peber
8 middelstore modne tomater
200 g mozzarellaost
 
Man kan enten anvende morter eller blender.
I morteren bliver pestosaucen lidt lækrere, fordi ingredienserne ikke
bliver alt for findelt, til gengæld går det lynhurtigt med blenderen.
Hvis man bruger morter, starter man med at knuse hvidløgene, som er pillet, sammen med pinjekerner, salt og basilikumblade, der er klippet i stykker.
Dernæst tilsættes parmesanosten og oliven.
Til sidst peber og evt. lidt mere salt.
Tomater og mozzarellaost skæres i skiver.
Placer tomater og mozzarellaost dekorativt på en tallerken eller fad og
hæld pestosaucen over.
 
Tips: Det er vanskeligt at få fat i den rigtige bøffelmælkmozzarella fra
Italien, så det kan være nødvendigt at erstatte den med den almindelige
komælksmozzarella, der har lidt mindre smag og en hårdere konsistens, men egner sig ellers udmærket.
I øvrigt er pestosaucen meget velegnet som sauce til varm pasta.
Den smager så godt, at pasta og pestosaucen alene udgør et fint måltid.
Pestosaucen holder nogle dage i køleskab, og i øvrigt egner den sig til at
fryse, dog er det bedst at tilsætte parmesanen efter optøningen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.587 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her