Vil du imponere dine gæster? Så prøv denne flotte, velsmagende
linsesalat med bagt aubergine og figner.
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 45 min.
# Ingredienser
Linsesalat:
2 dl linser, grønne eller sorte
2 auberginer
1 rødløg, stort
1 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Dressing:
1 fed hvidløg, presset
1 spsk ahornsirup
1 spsk olie
1 spsk balsamicoeddike
Endvidere
125 g mozzarella, frisk
4 figner
1 håndfuld basilikum
40 g pinjekerner
*
Start med at koge linserne i 15-20 minutter, så de kan moses
med spidsen af en gaffel, men stadig har bid.
Imens linserne koger, kan du tilbede resten af salaten
Skær auberginerne på langs i tynde, brede bånd på ca. ½ cm.
Placér dem på en beklædt bageplade, og drys med salt
Skær rødløget i tynde både, og kom dem i en lille skål.
Hæld olie
over, og vend godt rundt
Fordel rødløgsbådene over auberginerne, og sæt bradepanden i ovnen i 15 min ved
200 °C, indtil auberginerne er gyldne, og løgene bløde
Tag låget af gryden, når linserne er kogt færdige, og vend rundt, indtil alt
vandet er fordampet, og linserne bliver helt tørre
Tag gryden af varmen, og tilsæt presset hvidløg, ahornsirup,
balsamicoeddike og olie.
Vend rundt, og smag til med salt og peber
Vend auberginebånd og rødløg sammen
med linserne, og fordel salaten på et stort salatfad
Rist pinjekernerne på en tør pande, og skær
fignerne i både
Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over
salaten
Pynt med pinjekerner, basilikumblade og figner, og hæld
balsamico-glace over salaten i en tynd stråle
Servér straks, imens salaten stadig er lun