Lever i enebærfløde
700 g kalve- eller kvielever
smør eller margarine
2 løg
12 tørrede enebær
salt og peber
1 dl piskefløde
Tilbehør: Kartoffelmos - se Tillæg og Spinatsalat - se herunder
*
Rens leveren for hinder og sener og skær den i fingerstore stykker.
Tryk dem af i køkkenrulle og brun dem godt i rummelig pande sammen med de groft hakkede løg.
Drys med de knuste enebær samt salt og peber.
Vend det godt og spæd med den kogende fløde.
Lad retten snurre 6-8 minutter under låg - og server den med kartoffelmos og:
Spinatsalat
350 g spinat
1 julesalat
1 rødløg
4 spsk olie
1 spsk vineddike
salt og peber
1 knsp sukker
*
Skyl og ryst spinaten omhyggeligt.
Fjern de groveste ribber og bland spinaten med tynde ringe af julesalat og rødløg.
Bland en marinade af olie, vineddike, salt, peber og sukker og hæld den over.
Vend salaten godt og server den straks.
Tips: Salaten kan også hakket hårdkogt æg og/eller ristet bacon krymmel.