Her er en hurtig og
sommerlig ret, der ikke kræver det store udstyr og giver et minimum af opvask.
Perfekt til ferien i sommerhuset eller en tur i det grønne. Server salaten med fx
røget eller stegt laks eller makrel.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (2 personer) Er du alene
så halver portionen.
#
125 g perlerug eller
-spelt (fås i de fleste supermarkeder)
¼ l vand
250 g
blomkålsbuketter
500 g ærter i bælg
(175 g bælgede)
½ spidskål
(fintsnittet)
Dressing:
1-2 tsk dijonsennep
1-2 tsk sirup (evt.
ahornsirup)
2 spsk citronsaft
(eller vineddike)
2 spsk olie
salt og peber
Endvidere:
300 g fisk fx
laksefilet, makrelfilet, varmrøget laks eller røget makrel
*
Skyl kernerne
grundigt i koldt vand og sæt dem over i en gryde med rent vand og ½ tsk salt.
Kog dem under låg i
20 min. og hæld dem i en skål til afkøling.
Giv
blomkålsbuketterne et kort opkog i 1-2 min. i letsaltet vand, afkøl dem straks
i iskoldt vand og lad dem dryppe af.
Pisk dressingen
sammen og smag til med salt og peber.
Vend korn og
grønsager i dressingen og server med stegt eller røget fisk efter smag.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin