Frugt i salat er
lækkert sødligt og passer rigtig godt til kylling, nødder og sprøde croutoner.
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Bagetid: 20 min.
#
Rosmarincroutoner:
3 stilke rosmarin
eller 1 tsk tørret
8 skiver groft
hvedebrød
2 spsk olie
Salat:
400 g kyllingefilet
2 spsk olie
salt og peber
1 romaine-salat
4 stilke bladselleri
2 skalotteløg
100 g emmentaler
50 g valnødder eller
pekannødder
2 pærer
25 g smør
Dressing:
2 tsk dijonsennep
3 spsk olie
2-3 spsk æbleeddike
*
Træk nålene af
stilkene, og hak rosmarinen fint.
Skær brødet i
terninger.
Bred dem ud på en
bageplade med bagepapir, og vend dem rundt med olie og rosmarin.
Bag croutonerne sprøde
i ovnen ved 100 °C i ca. 20 min.
Brun
kyllingefileterne på en varm pande med olie.
Skru ned for varmen,
og steg i yderligere ca. 7 min. på hver side.
Krydr med salt og
peber, og lad kødet hvile i 5 min.
Skær kødet i skiver.
Skyl og tør salaten,
og bryd den i store stykker.
Skær bladsellerien i
tykke skiver.
Pil løgene, og hak
dem fint.
Skær osten i
terninger.
Skær pærerne i tykke
både, og fjern kernehusene.
Steg pærerne på en
pande med smør, til de er gyldenbrune på begge sider.
Rør sennep med olie,
eddike, salt og peber.
Vend salat, spinat,
bladselleri og løg med dressingen, og bred den ud på et stort fad.
Skær de stegte
kyllingefileter i mindre stykker, og fordel dem på salaten sammen med ost og
pærer.
Drys med hele
valnødder og croutoner, og server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin