En hurtig, nem og forfriskende ret: mørt kalkunkød med hovedsalat, ræddike og radiser
Til 2 portioner: Tilberedning: 30 min.
Mettes mad 33-1
1 løg
1 salathoved
1 bundt radiser
200 g ræddike
4 stilke kørvel
2 kalkunschnitzler à ca. 120 g
2 spsk olie
salt, peber og sukker
2 spsk citronsaft
4 spsk grønsagsbouillon
4 spsk olie
2 tsk flødepeberrod
*
A Løget skæres i små terninger.
Salathoved gøres i stand, skylles og slynges tørt.
Radiser gøres i stand, skylles og skæres i tynde skiver.
Ræddike skrælles og høvles eller skæres i tynde skiver.
Bladene nippes af 4 stilke kørvel, og de rives i grove stykker.
B. Kalkunschnitzler skæres i hver 3 stykker.
De brunes i 2 spsk olie 1-2 minutter på begge sider.
De krydres med salt og peber, pakkes ind i alufolie og sættes til side.
Løget og ¼ tsk sukker svitses i stegeolien.
Så piskes det sammen med 2 spsk citronsaft, 4 spsk grønsagsbouillon, 4 spsk olie, 2 tsk flødepeberrod, salt og peber
C. Dressing, kørvel og de andre ingredienser til salaten blandes forsigtigt og anrettes med schnitzlerne.
Pr. portion: 32 g protein. 33 g fedt, 8 g kulh. = 463 kcal - 1937 kJ