Logo

Gule beder, sølvbede og kikærte salat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Lækker salat lavet af gule beder, sølvbede og kendt som bladbede eller mangold, samt ristede kikærter. Hertil en dressing med smag af mynte. Serveres til for eksempel rødt kød eller kylling.

 

 Beregnet til 4 personer.
2 gule beder
3 stilke sølvbeder
100 g kikærter
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt kanel
2 spsk extra jomfru olivenolie
Saft af ½ citron
Salt, hvid peber
 
Dressing:
2 dl græsk yoghurt
1 spsk honning
4 stilke mynte
 
Sæt kikærterne i blød natten over.
Skift vandet og kog ærterne i ca. 45 minutter.
Tilsæt salt de sidste 10 minutter.
Lad ærterne afkøle.
 
Kog de gule beder i letsaltet vand i 30-45 minutter afhængig af størrelsen.
Læg dem i iskoldt vand og flå dem. Skær bederne i tyn­de både.
 
Rist kikærterne i den varme olie på en pande.
Tilsæt krydderier og smag til med salt, peber og citronsaft.
 
Snit sølvbedestilke og -blade fint og bland med kikærter og gule beder.
 
Dressing: Rør yoghurt, honning og finthakket mynte.
Server salaten med yoghurtdressing "on the side".
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her