Logo

Den grønne salatskål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den grønne salatskål

 

En helt grøn salat ser meget fristende ud og passer til alle retter, der kræver en salat.

Pluk et lille salathoved i stykker, bland det med en salatagurk skåret i store terninger og et lille løg i fine snitter.

Drys med karse eller andet kryddergrønt og bland den med olie-eddike marinade

Intet kan være nemmere.

 

Det er let at variere salatskålen. Grundstammen, den grønne salat, kan varieres i det uendelige. Der er hovedsalat, iceberg, wondersalat, romaine, kinakål og kruset endivie for blot at nævne nogle få. Spinatblade og feldsalaten må heller ikke mangle, når du blander med sommerens andre grønsager.

 

Olie-eddikemarinade

1½ dl olie

½ dl hvid- eller rødvinseddike

salt og peber fra kværn

 

Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes krydderurter.

 

Citronmarinade

Citronmarinader tilberedes på samme måde som olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.

Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier og krydderurter.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her