Den italienske
brødsalat er en af italienernes gode måder at bruge daggammelt brød på. Brug
den som lækkert og mættende tilbehør til både kød, fisk og fjerkræ.
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Stegetid: 2 min.
#
300 g daggammelt
brød
400 g små tomater
1 rødløg
1 fennikel
1 romainesalat
1 fed hvidløg
3 spsk hvid
balsamico eller vineddike
3 spsk olie
1 håndfuld
basilikumblade
salt og peber
*
SKÆR skorperne af
brødet, og bryd krummen i grove stykker.
GRILL brødet i ovnen
i 1-2 min., så det bliver gyldenbrunt på overfladen. Vendt evt. brødet, så det
bliver grillet på alle sider.
olie, salt og peber
i bunden af en stor salatskål.
VEND brød, tomater,
fennikel, løg, salat og basilikum grundigt meddressingen. Smag til med salt og
peber, og server.
SKYL tomaterne, og
skær dem i halve. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
FLÆK fenniklen på
langs, og skær den i tynde skiver. Lad endelig stokken sidde på den er mør og
smager skønt.
SKYL og tør salaten,
og bryd den i store stykker.
HAK hvidløget fint,
og bland det med balsamico eller vineddike,
TIPS: Du kan trylle
salaten om til en udsøgt resteret ved at tilsætte lidt stegt bacon, parmaskinke
eller mozzarella i skiver.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin