Blomkål og rejer er
et godt makkerpar. Når du blot blancherer blomkålsbuketterne, bevarer du
sprødheden, samtidig med at du undgår den rå og lidt stramme kålsmag.
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 3 min. Ikke fryse-egnet (2-4 personer)
#
1 blomkål med blade
150 g pillede rejer
dild eller persille
Dressing:
1 fed hvidløg
(finthakket)
1 spsk citronsaft
3 spsk olie
salt og peber
Tilbehør: brød
*
Træk bladene af
blomkålen og kasser de groveste.
Skyl de lysegrønne
blade og fjern evt. grove ribbe.
Tag lidt hele blade
fra til pynt og snit resten fint.
Del selve
blomkålshovedet i buketter og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3 min.
Læg dem straks i
iskoldt vand og lad dem dryppe af.
Pisk dressingen
sammen og vend blomkålsbuketter og snittede blade i.
Anret med hele
blomkålsblade på to tallerkener og top op med rejer.
Kværn lidt sort
peber over, drys med dild eller persille og server med brød.
TIPS: Brug evt. en
cremet dressing af mayonnaise eller cremefraiche i stedet for citron/olie.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin