Logo

Blomkålssalat med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blomkålssalat med rejer

 

Blomkål og rejer er et godt makkerpar. Når du blot blancherer blomkålsbuketterne, bevarer du sprødheden, samtidig med at du undgår den rå og lidt stramme kålsmag.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 3 min. Ikke fryse-egnet (2-4 personer)

 

#

1 blomkål med blade

150 g pillede rejer

dild eller persille

 

Dressing:

1 fed hvidløg (finthakket)

1 spsk citronsaft

3 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør: brød

*

 

Træk bladene af blomkålen og kasser de groveste.

Skyl de lysegrønne blade og fjern evt. grove ribbe.

Tag lidt hele blade fra til pynt og snit resten fint.

Del selve blomkålshovedet i buketter og blancher dem i kogende, letsaltet vand i 3 min.

Læg dem straks i iskoldt vand og lad dem dryppe af.

 

Pisk dressingen sammen og vend blomkålsbuketter og snittede blade i.

Anret med hele blomkålsblade på to tallerkener og top op med rejer.

Kværn lidt sort peber over, drys med dild eller persille og server med brød.

 

TIPS: Brug evt. en cremet dressing af mayonnaise eller cremefraiche i stedet for citron/olie.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her