Her taler billedet vel for sig selv - 4 dejlige ingredienser og lidt marinade - så er den salat hjemme
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
250 g kogte bønner
1 glas sorte oliven uden sten
50 g flækkede, smuttede mandler
4 æg
Marinade:
1½ dl olie
½ dl hvid- eller rødvinseddike
salt og peber fra kværn
*
1. Brus de friskkogte friske eller frosne bønner over med
koldt vand.
Lad dem dryppe af.
2. Kog æggene i 6 min.
De må ikke være helt hårde.
3. Skær de sorte oliven en gang over.
4. Rist mandlerne på en pande i en lille klat smør - eller
på en tør pande.
5. Anret bønnerne midt på et aflangt fad i en bred stribe.
Arranger de sorte oliven i en stribe ved siden af og yderst
de ristede mandler.
Pil æggene og skær dem over på langs.
Læg dem på den modsatte side af bønnerne.
Server fx en avocado-dip (se opskrift) til.
Den skal røres op med lidt mælk, så den bliver lidt tyndere
i konsistensen.
eller
Olie-eddikemarinade
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter.
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som
olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.
Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier
og krydderurter.