(4 personer)
3 mellemstore auberginer,
3 røde peberfrugter,
2 mellemstore løg, finthakkede,
3 spsk ekstra jomfruolivenolie,
1 dåse flåede, hakkede tomater,
2 soltørrede tomater, finthakkede,
4 fed hvidløg,
½ tsk sukker,
salt,
200 g græsk yoghurt O, 1 %.
Skær auberginerne i tykke strimler, drys dem med salt og lad dem trække i 20 minutter. Skær peberfrugterne i strimler.
Varm olien i en dyb pande og svits løgene, til de er bløde.
Tilsæt tomater fra dåse og soltørrede tomater, 2 finthakkede fed hvidløg og sukker. Lad det hele simre uden låg, til al væden er forsvundet.
Tag det af varmen.
Skyl auberginestrimlerne og lad dem dryppe af.
Fordel dem sammen med peberfrugtstrimlerne i en bradepande beklædt med bagepapir. Steg blandingen i ovnen i ca. 1 time ved 200°, til strimlerne er bløde.
Rør af og til.
Bland yoghurt med 2 pressede fed hvidløg.
Bland aubergine- og peberstrimlerne med tomatsaucen og server den iskolde yoghurt til sammen med et godt brød eller som tilbehør til kød- og fjerkræretter.