del af buffet til ca 40 personer.
2 ferske laksesider
salt og peber
4 store bdt purløg
10 lime som tilbehør til forretten
10 citroner som tilbehør til forretten
1 stk kuglegrill
rygesavsmuld (kan købes i jagt- og fiskeriforretninger)
Tænd kuglegrillen.
Fyld en franskbrødsform i metal ⅓ op med rygesovsmuld, og sæt den på kullene, når
grillen er varm.
Læg grillristen på, drys laksesiderne med salt og peber, og læg dem på risten med skindsi-
den nedad.
Læg låget på grillen.
Efter co. 15 minutter skal laksen være lys og fast i kødet; er den ikke det, lægges låget på igen i ca. 5 minutter.
Tag laksen af grillen, men lad den blive på risteri, til denne er helt afkølet.
Skær laksen i små portioner, og drys med klippet purløg.
Laksen kan ryges dogen før og opbevares på køl.
Alternativt kan du købe 2 hele sider varm røget laks hos din lokale fiskehandler.