Logo

Lun skaldyrs og aspargestærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 portion mørdej
1 bdt friske grønne asparges
2 pk. hummerhaler (dybfrost)
frisk hel spinat
1 stor tomat
5-6 dl piskefløde
5-6 hele æg

En mellemstor springform beklædes i bunden med mørdej, prikkes med en gaffel og forbages i ovnen, i ca 10 min. Afkøles.
Derefter beklædes siderne med dej, der trykkes godt ned mod bunden.
Spinaten dampes i lidt vand, tilsættes lidt salt og peber og når spinaten er faldet sammen trykkes al vand godt fra og afkøles lidt.
I knap ⅓ af den beklædte form lægges spinaten, derefter ⅔ af de
ukogte grønne asparges, (gem den sidste 3. del til pynt).
Så lægges hummerhaler over asparges i springformen. til sidst pyntes skiftevis med den sidste 3. del asparges og tomatbåde i et pænt mønster. (Formen skal fyldes helt op)
Piskefløden piskes sammen med æggene, lidt salt og peber.
Denne blanding hældes over fyldet i springformen.
Bages ved 180-190°C i ca. ½ time eller til piskefløde-æggeblandingen
er stivnet.
Tages ud af ovnen og køler af til tempereret og tages derefter forsigtig ud af formen.
Kan serveres lun eller kold, som forret eller helt lille frokost måltid,
pyntes med masser af brøndkarse, og citronbåde


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.809 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her