Logo

Champignon farserede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Champignon farserede 

 

En forret med det der lille ekstra pift. I den milde svampehat gemmer sig et lækkert og uimodståeligt fyld.

• Champignoner er kaloriefattige. • Hakket oksekød er magert.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Champignon farserede:

12 store (ca. 500 g) friske champignon

2 skiver hvidt brød

1 tsk smør + fedtstof til fadet

200 g hakket oksekød (magert)

2 spsk finthakket persille.

½ tsk finthakket timian

½ tsk finthakket merian

2 æggeblommer

½ tsk salt

¼ tsk chilipeber

1 fed hvidløg, knust

2 dl grønsags bouillon

2 spsk reven parmesanost


Fremgangsmåde:

1 Børst champignon rene.

Sæt ovnen på 175 °C.

Skær alle mørke pletter af hattene.

Vrid forsigtigt foden af uden at skade hatten.

Skær skorperne af brødskiverne.

Tern brødet fint og brun terningerne i 1 tsk fedtstof.

Lad det blive koldt.

 

2 Bland kød, krydderurter, æggeblommer, salt, peber og hvidløg til en ensartet fars.

Bland brødterningerne i farsen.

 

3 Smør et stort ovnfast fad.

Stil champignonhattene med åbningen opad.

Fyld champignonerne med farsen.

 

4 Hæld grønsagsbouillonen over og drys med parmesanost.

Steg i ovnen ca. 20 min.

Server pain riche og en tomatsalat til.

 

Tips & råd

 

Foden på svampene tager du lettest af, ved forsigtigt at vride og samtidig trække foden ud af hatten.

Vær forsigtig så du ikke skader svampens lameller.

 

Server retten nylavet.

Proteinet i svampene har nemlig en tendens til at ødelægges, når det kommer i kontakt med stuevarme.

 

Variation:

Ved festligere lejligheder kan man erstatte 1 dl af bouillonen med 1 dl tør hvidvin.

Server siden resten af vinen til maden.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 225 = kJ 940

Kulhydrat 10 g Protein 15 g Fedt 14 g (56%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.125 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her