Logo

Poorman's Jambalaya - Fattigmands-jambalaya

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Poormans Jambalaya  - Fattigmands-jambalaya

En jambalaya er nærmest en mellemting mellem en rispilaff og en risotto - dvs. en sammenkogt ret, hvis oprindelse god kan bringe tankerne mod en paella. Ret­tens navn har derimod næppe spansk oprindelse. Nogle hævder, det blot hen­tyder til en sammenrodning af ingredi­enser (jammed together), medens der synes at være mere hold i teorien om, at det stammer fra fransk jambon (skinke) og det afrikanske ord ya for ris. At ret­ten ofte serveres med den lokale røgede og krydrede skinke, tasso, underbygger teorien.
(4-6 personer)
 
# Ingredienser
Krydderblanding:
1 tsk salt,  
1 tsk hvid peber
1 tsk cayenne,
1 tsk sennepspulver (Colmans), 
½ tsk stødt spidskommen,
½ tsk sort peber 
1 tsk tørret timian
 
Desuden:
4 spsk olie.
150 g røget skinke i tern
150 g stærkt krydret, røget pølse, skåret i skiver
100 g hakket løg
100 g hakket blegselleri
100 g hakket rød peberfrugt
1 ½ tsk finthakket hvidløg
4 dl ris
1 liter god hønse- eller oksebouillon
4 laurbærblade

* Tilberedning

Skinke og pølsen svitses i en tykbundet gryde i olien.
Grønsager og hvidløg til­sættes, krydres med 1-2 teskeer af krydderiblandingen og 
svitses godt igennem - i alt i ca. 10 minutter. 
Risene tilsættes og svitses i ca. 5 minutter, inden bouil­lon og laurbærblade tilsættes.
Bringes til kogepunktet og simrer, til risene er kog­te - ca. 20 minutter. 
Krydringen justeres, og retten serveres på forvarmede taller­kener - gerne med et grønt drys over.

 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.999 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her