Indbagte pølser/pølsehorn i fuldkornsdej med ketchup og sennep. Lækre
små pølsehorn som er rigtig gode til madpakken. Se opskriften her.
Portionen rækker til 10 pølser.
#
Dej:
1,5 dl mælk
1,5 dl vand
25 g gær
½ tsk salt
½ tsk sukker
50 g margarine eller smør
1 æg
ca. 500 g hvedemel
*
Opvarm mælk, smør og vand til ca. 35 ºC (fingervarmt) og rør ægget ud heri.
Kom gæren i en stor skål og hæld den lunkne væske over, kom hvedemel, salt og sukker i og ælt dejen godt igennem - den må ikke være for fast. Dejen hæver et lunt sted ca. 15 minutter, tildækket med et viskestykke.
Den hævede dej udrulles med kagerullen til to tykke pandekager, som hver deles i 10 trekanter.
På hvert af stykkerne lægges ½ pølse, herom rulles dejen fra den brede side og indefter.
Den gives et lille bøj og bliver til horn.
Hornene sættes på en velsmurt bageplade og pensles med æg eller mælk.
De sættes på den midterste rille i en kold ovn, der sættes på 225ºC og varmes i 20-25 minutter.
Er ovnen forvarmet, skal hornene først hæve 15 minutter og derefter bage ca. 15 minutter.
Dejen kan også bruges til boller eller snobrød.
Pølsehorn (indbagt pølse) er et brød med et indbagt stykke pølse.
Dejen kan dække hele pølsen men kan også vikles omkring pølsen således at
pølsen kan ses i begge ender. Brøddejen vikles om pølsen, før pølse og dej
bages sammen. Der anvendes normalt en let sødlig gærdej af hvedemel, men andre
versioner kendes også. Der findes fx opskrifter med grovere brød end
hvedebrødet. Der er eksempelvis opskrifter som bruger grahamsmel, havregryn, og
i stedet for pølser af svinekød kan andre pølser også bruges, fx kyllingepølser
eller vegetariske pølser, som et alternativ til de traditionelle pølsehorn.
Pølsehorn er almindelige i flere dele af verden men laves på
forskellig måde. I Asien bruges kyllingepølser, mens der i eksempelvis Danmark
bruges pølser med svinekød.