Logo

Krydrede fiskefrikadeller med kokosmælk og rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krydrede fiskefrikadeller med kokosmælk og rejer

 

Giv fiskefrikadellerne et thailandsk tvist, og server dem med ris og chilisauce. Fisk du ka' li'

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: 15 min.

#

400 g fiskefilet (fx lyssej, lange eller torsk)

1 tsk groft salt

2 spsk hvedemel

1 æg

1 lille dåse kokosmælk (ca. 1½ dl)

5-10 g frisk ingefær

1 stilk citrongræs

1 spsk fiskesauce

ca. 2 tsk chilipasta/stærk

chilisauce

200 g pillede rejer

2-3 spsk olie til stegning

 

Tilbehør:

320 g ris

grøn salat

1 limefrugt

chilisauce

*

 

Skær fisken i små stykker, og læg dem i en foodprocessor.

Tilsæt salt, og kør med pulse-knappen til fiskekødet er hakket.

 

Læg det hakkede fiskekød i en skål.

Tilsæt mel og æg, og rør godt med en grydeske.

 

Åbn dåsen med kokosmælk, og rør rundt i den.

Mål 1 dl af.

Rør først lidt af kokosmælken i og derefter resten lidt ad gangen.

Rør farsen smidig.

 

Skræl ingefæren, og riv den fint.

Fjern det yderste tørre fra citrongræsstilken, og hak stilken fint.

Rør ingefær, citrongræs, fiskesauce og chilipasta eller chilisauce i farsen, og stil skålen i køleskabet i mindst 30 min.

 

Kog risene og lav salaten.

 

Rør fiskefarsen igennem, og tilsæt lidt mere kokosmælk, hvis den er blevet for fast.

Rør rejerne i farsen.

 

Form farsen til ca. 12 aflange frikadeller, og steg dem på en middelvarm pande med olie i 7-8 min. på hver side.

 

Server frikadellerne med salat, ris, limebåde og chilisauce.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 2.604 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her