En forret der er nem at lave - og så smager den himmelsk. Gør
den til din specialitet, som du henter frem ved festlige lejligheder. • Mager
mayonnaise holder kalorierne nede.
Forberedelse 10 min. + afkøling. Tilberedning 5 min. 4
portioner
# Råvarer til Krabbetoast lækker:
225 g krabbekød fra dåse eller frost
4 skiver pain riche /fransk flûte
1 fed hvidløg, halveret
2 tsk olie
4 blade romaine salat
Saucen:
4 fed hvidløg
2½ dl mager mayonnaise
1 dl syltede peberfrugter
knapt ¼ tsk friskkværnet sort peber
citronbåde til garnering
*
Fremgangsmåde:
1 Tænd for ovnens grill.
Beklæd en plade med alufolie og rist de pillede hvidløgsfed
(til saucen) gyldne under grillen, ca. 2 min.
Vend dem nu og da og lad dem svale noget af.
2 Blend hvidløgsfeddene med mayonnaise, peberfrugt og peber
i foodprocessoren til en glat sauce.
Bland krabbekødet med saucen i en anden skål, bland godt.
Dæk skålen med plastfolie og stil den i køleskabet.
3 Skær brødet i skrå skiver og gnid begge sider med de
halverede hvidløgsfed.
Dryp olien over.
Rist brødet gyldent under grillen, ca. 1 min.
4 Læg salatbladene på fire tallerkener og fordel
krabbeblandingen på dem.
Læg en skive brød på hver tallerken.
Skær citronen i tynde både, garner og server straks.
Tips & råd
Vær forsigtig når du rister hvidløgene, så de ikke bliver
for mørke, de skal være gyldne.
Bliver de for mørke smager de bittert.
Der findes flere slags krabbekød.
Du kan enten købe det på dåse eller frossent.
Den frosne Alaska king crab er en god sort.
FORBERED
Du kan lave mayonnaisesaucen dagen før.
Hæld saucen i en lille skål og dæk med plastfolie.
Opbevar i køleskabet til den skal serveres.
PR. PORTION: Energi: Kcal 360 = kJ 1512
Kulhydrat 22 g Protein 14 g Fedt 24 g (60%) Fibre 2 g