Friske krabbekløer skal helst købes hos fiskehandleren – og
de smager så dejligt i sig selv, at du kan servere dem helt enkelt med brød og
dip til.
Til 1 person. Tilberedningstid:
50 minutter Koge/stegetid: 40 minutter Ikke fryseegnet.
#
250 g krabbekløer
salt
2 dildkviste
2 citronskiver (øko)
isterninger
30 g grovflûtes
Hvidløgssmør:
5 g smør
hvidløgspulver
Krydderurtedressing:
krydderurter
50 g drænet yoghurt,
7%
evt. 10 g radiser
salt og peber
*
Bring en gryde med
rigeligt vand i kog.
Tilsæt salt,
dildkviste og citronskiver og kom krabbekløerne i kom de større kløer i før de
små, der skal koge 5 minutter mindre.
Sluk for blusset
efter 20 minutter og lad kløerne hvile i vandet 15 minutter mere.
Tag kløerne op og
lad dem afkøle.
Før servering skal
kløernes knækkes.
Læg dem på et
skærebræt og giv dem et slag med en stump genstand, fx bunden af en kasserolle.
Man kan også bruge
en nøddeknækker, men pas på, at de ikke splintrer for meget.
Læg kløerne på knust
is ved servering.
Rist nu flûtes.
Server krabbe
kløerne med ristet flute, hvidløgssmør og krydderurtedressing.
Ved bordet trækker
man selv forsigtigt kødet ud af kløerne.
Kalorier 453 kcal.
Protein 63 g (56%) Kulhydrat 20 g (18%) Fedt 13 g (26%) Kostfibre 1 g.
Hvidløgssmør: Rør
smør og hvidløgspulver sammen.
Krydderurtedressing:
Skyl, slyng og hak krydderurterne.
Rør krydderurterne sammen
med yoghurt.
Tilsæt evt. radise i
skiver.
Smag dressingen til
med salt og peber.
TIPS: Gode
krydderurter til dressingen kan være en blanding af persille, dild og purløg.
Server en blandet
salat til krabbekløerne.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin