Logo

Fiskegryde 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskegryde 2


Denne usædvanlige mangfoldighed af fiskesorter og skal- og krebsdyr, skaber denne gryderets charme og giver en uforlignelig aroma. De kan roligt eksperimentere med alt, hvad fiskehandleren kan tilbyde – de vil altid komme det rigtige i blandingen.
Hvad mere er: Det behøver ikke altid at være de dyreste fiskesorter. Benyt Dem af gode tilbud!
Ved kogning må man ubetinget passe på: Udbenede, fine fileter skal først i gryden til allersidst og må kun dampes i få minutter!

6 portioner


#
1½ kg forskellige fisk (fx søtunge, knurhane, mulle, torsk, helleflynder, makrel)
250 g små blæksprutter
500 g blåmuslinger
2 stilke bladselleri
600 g modne tomater
1 bundt glatbladet persille
1 gulerod
1 stort løg
5 fed hvidløg
2 ½ dl tør hvidvin
1 dl olie
frisk hvedebrød i skiver
salt, sort peber
*


Fiskene renses og skylles under rindende vand, deles i portionsstykker.

Hoved og finne skæres fra, lægges i en gryde med ½ l vand og varmes op.

Søtunge fileteres.

Blæksprutterne renses, skylles og skæres i små stykker.

Muslingerne vaskes og børstes kraftigt; muslinger, der allerede er åbne, eller som ikke lukker sig ved let slag mod bordet kasseres.

Bladselleri, gulerod,½ løg og 2 fed hvidløg skæres i småstykker og tilsættes fiskestykkerne (hoved og finner) i gryden.

½ tsk salt strøs i og suppen småkoger i 30 min.

Dernæst hældes den gennem en finmasket si og stilles til side.

6 spsk olie varmes op i en stor kasserolle.

½ løg og 2 fed hvidløg skæres i småstykker og dampes sammen med blæksprutterne.

Tomaterne skoldes, flås, skæres i småstykker og hældes ved.

Hvidvinen hældes i, og det hele småkoger i 15 min.

Der krydres med salt og peber.

Nu lægges som det første de fastkødede fiskestykker (knurhane, kulmule, torsk, helleflynder, makrel) i gryden, halvdelen af den tilberedte fiskesuppe tilsættes og det hele simre i 10 min.

Til sidst kommer muslinger, mulle og udbenede søtungefileter i, den øvrige suppe hældes i, og det hele koger færdig endnu ca. 10 min.

Persillen hakkes fint og blandes i; der smages til med salt og peber.

Hvedebrødsskiverne ristes på brødristeren, gnides med sidste hvidløgsfed og dryppes med resten af olien. De serveres som tilbehør til fiskegryden.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.133 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her